Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Актуально для батьків| огляд на “кімнату матері та дитини” у Франківську

Відразу хочемо зауважити, що кімнатою користуються і татусі, тому вірніше її назвати просто “кімнатою для дитини” чи “батьківською кімнатою”. Тут вони можуть перевдягнути та помити малечу, перепочити, приготувати суміш, або ж усамітнитися під час грудного вигодовування. Детальніше про умови в кімнаті в нашому матеріалі. 

Розповідає далі головна редакторка Інформатора Дарія Нагорна.

Знайти кімнату  просто – вона неподалік парку атракціонів, а навколо є ігрові майданчики для дітей. Впізнати можна здалеку по білому лого, як власне, я і знайшла цей простір.

Коли я підійшла до будиночка, щоб зробити декілька фото, мене на порозі зустріла адміністраторка пані Марія. Кімната починає працювати з 10 години ранку, тому я мимоволі потрапила на початок її робочого дня.

Пані Марія запросила мене всередину, щоб поглянути на умови всередині на власні очі.

Отож тут доволі просторо, є диван, на якому матусі годують груддю. За словами адміністраторки, деколи навіть лежачи. В кімнаті можна роздягнутися, оголити груди й погодувати дитину без сторонніх очей.

Тут є два пеленальні столики та крісло для годування. Памперси можна викинути відразу у смітник, батькам не потрібно забирати їх з собою.

Діти можуть лазити по підлозі у відведеному для цього куточку.

Також у кімнаті, що приємно здивувало, є ванна кімната та туалет. Завдяки тому, що постійно є гаряча вода, дитину можна помити після памперсу. Зокрема є сушарка-дезінфектор для рук. Це важливо, адже батьки часто переймаються чистотою під час догляду за дитиною. До слова, на вході до кімнати також є дезінфектор.

У “Кімнаті матері (ред. батьків) та дитини” є мікрохвильовка, чайник, система очищення повітря. Також приміщення опалюється незалежно від пори року, до прикладу, в холодний літній день є можливість запалити дров’яний котел. За температурою повітря пильно стежать, бо більшість “відвідувачів” простору – саме немовлята.

Під час тривоги кімната зачинена, це робиться для безпеки дітей. За словами пані Марії, дезінфекцію приміщення проводять декілька разів на добу.

Працює батьківський простір без вихідних з 10:00 до 19:00, призначена кімната для дітей до 3 років.

Висловлю особисту думку, що адміністраторка дуже привітна. Неозброєним оком видно, що їй подобається її робота.

Із зауважень, я помітила багацько м’яких іграшок. Як на мене, вони можуть накопичувати пил та бактерії, тож краще замінити їх на ляльки, наприклад, з харчового силікону, який легко очистити від забруднень та дитячої слини. Або ж, як альтернатива, батькам брати з собою особисті іграшки малечі.

Що ж, така ініціатива є корисною, адже пані Марія стверджує, що у вихідні буває багато дітей та батьків, себто, простір є популярним.

Додаємо Google maps для легшого пошуку.

Читати також: Instagram локації для весняних фото | парк Шевченка

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору