П’ятниця у вірян — це день пісних страв. За церковними приписами вони утримуються від вживання м’яса, молочних продуктів та яєць кожну середу (на спомин зради Юдою Христа) і п’ятницю (на згадку про хресні страждання і смерть Спасителя).Тому альтернативою є риба. Далі розповімо, як приготувати скумбрію на грилі.
Повідомляє Інформатор.
У час посту важливо харчуватись не порушуючи його та так, щоб організм отримував всі неохідні корисні елементи. У такому випадку за умови відмови від м’яса скумбрія на грилі стане йому відмінною заміною.
Скумбрія — це риба, яка не лише смачна, але й корисна для організму. В ній багато вітамінів, мінералів та ненасичених жирів, які позитивно впливають на здоров’я.
Інформатор підготував покроковий рецепт. Для страви знадобиться скумбрія, спеції для риби, сіль та перець.
Підготовка риби:
- Промийте скумбрію під холодною проточною водою.
- Відріжте голову, хвіст та потрошіть рибу.
- Розріжте вздовж хребта на дві частини, видаліть всі кістки.
- Приправте спеціями та сіллю, приберіть в холодильник на 2-3 години.
Для кращого смаку варто змащувати рибу розтопленим вершковим маслом або рослинною олією для більш хрусткої скоринки. Також можна маринувати скумбрію в білому сухому вині для різноманітності смаку. Використовуйте різні спеції для риби, такі як паприка, перець, часник та кріп. Оберіть свіжу скумбрію без пошкоджень і правильно заморожену.
Приготування не займе багато часу:
- Розігрійте сковороду гриль.
- Обсмажуйте скумбрію на шкірці близько 5 хвилин з кожного боку.
- Перекладіть готову рибку на тарілку
Смажену скумбрію краще подавати до столу в гарячому вигляді на обід або вечерю.
З чим подавати скумбрію?
Скумбрія смакуватиме з запеченою картоплею, вона буде чудовим доповненням до соковитої рибки. Або ж приготуйте легкий овочевий салат з помідорів, огірків, салату та зелені. Він додасть свіжості та вітамінів до страви. Не варто забувати про класичний гарнір до скумбрії — рис та гречка — вони добре поєднуються зі рибою на грилі. Не забудьте додати кілька скибок свіжого лимона на тарілку.
Пюре з броколі, морквини, кабачків або інших овочів — чудовий вибір. Воно додасть соковитості та аромату до страви. Гарним доповнення до скумбрії будуть гриби, такі як шампіньйони або опеньки.
З напоїв — до риби традиційно рекомендують обрати біле вино. Проте, якщо у період посту ви утримуєтесь від алкоголю, то до риби підійде зелений чай.
Інформатор бажає вам смачного, а також закликає правильно харчуватися навіть під час Великого посту.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87