Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Рішення РНБО щодо азартних ігор введено в дію указом Зеленського

Від 20 квітня 2024 року починає діяти рішення РНБО “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет”. Військовим заборонять доступ до гральних закладів та азартних ігор в інтернеті, а банках порекомендували блокувати платежі з кредитних коштів на рахунки організаторів азартних ігор. Детальніше далі.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 20 квітня, Указ Володимира Зеленського було опубліковано на сайті Офісу Президента України. Таким чином рішення РНБО  “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет” було уведено в дію.

Що йдеться в рішенні РНБО

На час воєнного стану Головнокомандувач ЗСУ та керівництво інших військових формувань мають заборонити військовим доступу до гральних закладів та/або участі в азартних іграх у мережі Інтернет.

За це боровся вже загиблий військовий Павло Петриченко, який опублікував відповідну петицію наприкінці березня. Тоді вона набрала 26 тисяч підписів із 25 потрібних.

Кабінет Міністрів України має за місяць часу виконати наступний перелік дій:

  1. розробити порядок обмеження всіх форм реклами азартних ігор (зокрема йдеться і про рекламу із символікою ЗСУ);
  2. розробити заборону на реєстрацію в онлайн-казино кількох акаунтів одного гравця в мережі Інтернет, також визначення максимального часу для гри та обов’язкової перерви;
  3. зобов’язати організаторів азартних ігор в мережі Інтернет встановлювати перед початком гри ліміт витрат гравця на певний період часу (день, тиждень, місяць).
  4. упровадження Державної системи онлайн-моніторингу;
  5. провести національну інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки ігрової залежності;
  6. забезпечити блокування нелегальних вебсайтів, на яких надається доступ до азартних ігор.

Міністерство охорони здоров’я має прийняти протокол лікування ігрової залежності. На це дано 3 місяці.

 Міністерство соціальної політики протягом трьох місяців має забезпечити прийняття стандарту надання соціальної послуги “017.4. Соціально-психологічна реабілітація осіб з ігровою залежністю”.

СБУ мають перевірити виконання організаторів азартних ігор щодо дотримання ними санкційного законодавства України.

Зокрема, є рекомендації для Національного банку України, в яких йдеться про двотижневу заборону на заставу товарів подвійного використання, а також банкам знову ж таки радять блокувати платежі з кредитних коштів на рахунки організаторів азартних ігор (в інтернеті).

Мінцифра має провести перемовини з “Apple” та “Google” щодо заборони розміщення на своїх платформах ігор без ліцензії в зоні UA.

Тест повністю та частково запозичено з рішення РНБО від 20 квітня. 

Читати також: Це один з кращих результатів: НАЗК про ситуацію з деклараціями франківських чиновників

Дарія Нагорна 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору