Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Це один з кращих результатів: НАЗК про ситуацію з деклараціями франківських чиновників

Це один з кращих результатів: НАЗК про ситуацію декларація франківських чиновників

На Франківщині найменша кількість порушень у деклараціях. Про це розповів заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник.

Повідомляє Інформатор.

“Антикорупційна система не лише про покарання, але й про запобігання. Без усунення корупційних ризиків система буде йти по колу”, – розповів Ситник.

Він також зазначив, що наративи про корумпованість використовує ворог. Зокрема це помітно під час обговорень про видалення коштів для України від закордонних партнерів.

“В нас завершилась кампанія декларування. Ми бачимо, що регіональні й центральні ЗМІ почали аналіз декларацій і це нам допомагає вживати заходи, якщо декларант допусти правопорушення. Ця кампанія унікальна тим, що відбулось декларування за 3 роки. Це велике навантаження на декларанта, який подавав декларацію за 3 роки, так і на НАЗК, яке отримало більше ніж 1,5 мільйона декларацій”, – сказав Ситник.

Ситуацію на Прикарпатті заступник голови НАЗК назвав хорошою, оскільки з обласної ради надійшло тільки два повідомлення про несвоєчасне подання декларацій.

“Нам хотілося б щоб в усіх регіонах було так само. В інших областях ситуація набагато гірша. Прикарпаття потрапило у другу десятку тих, які потрапили під перевірку. Це один з кращих результатів. До прикладу, з обласної ради тільки два повідомлення про несвоєчасне подання декларацій”,- пояснив Ситник.

Також зазначив, що 80% порушень, про які повідомили з ОДА стосуються людей, які вже звільнені в часі, коли не було декларування, а коли його відновили, то забули подати.

Інформатор регулярно перевіряє декларації франківських чиновників. Отож додаємо перелік тих, які зацікавили нашу аудиторію:

Автопарк Івано-Франківської ОДА: на чому їздить Онищук, Дем’янчук та інші

На чому їздять міський голова Івано-Франківська та його заступники

Чи змінилися статки головного комунальника Івано-Франківська за 2023 рік: аналіз декларації

Що змінилось в декларації депутата Івано-Франківської міської ради Олега Загурського

Та додаємо і свіжу  декларацію учасника сьогоднішньої зустрічі Олександра Сича – “42 авторські права, будова та сауна: голова Івано-Франківської обласної ради подав декларацію за 2023 рік“. Нагадаємо, він обіймає посаду голови обласної ради.

Лілія Оленюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору