Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Балагура не зможе реконструювати будинок Під Лиликом

Балагура не зможе реконструювати будинок Під Лиликом

Сьогодні, 18 квітня, у в окружному адміністративному суді розглянули справу щодо будинку на вулиці Шевченка, 12. Адвокат власника будинку Володимира Балагури відкликав позов.

Повідомляє Інформатор.

На сьогоднішнє засідання позивач не з’явився, а заяву про відмову від позову він подав 18 квітня. Представники департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківської міської ради Наталія Шешурак та Володимир Ідак, а також третя сторона — управління культури, національностей та релігій обласної військової адміністрації — не заперечували проти цього.

Представниця департаменту архітектури та містобудування Наталія Шешурак зазначила, що таке рішення позивача відмовитися від позову, на їх думку, є законним.

Зазначимо, що позивач Балагура хотів провести реконструкцію будинку на вулиці Шевченка, 12. Проте, оскільки 15 березня Міністерство культури внесло до державного реєстру памʼяток будинок на Шевченка, 12 то згідно з законом про охорону культурної спадщини, реконструкції на таких об’єктах не передбачається. Зобовʼязавши департамент видати містобудівні умови та обмеження, охорона спадщини буде неможливою.

У вироку суду йдеться:

“Суд дійшов до висновку, що заява позивача про відмову від позову не суперечить закону, не порушує чиїх-небудь прав, свобод та інтересів. Відтак суд приймає відмову від адміністративного позову, наслідком чого є закриття провадження у справі”, — говорить Юрій Бобров.

Учасники судового процесу можуть оскаржити ухвалу суду в апеляційному порядку.

“Відповідно до статті 189 КАСУ повторне звернення з цією самою заявою до суду забороняється. Це — остаточне судове рішення. Якщо воно не буде оскаржене протягом 15 днів учасниками справи, воно набере законної сили”, — сказав Юрій Бобров.

Нагадаємо, Володимир Балагура подав позов на міський департамент архітектури до Івано-Франківського окружного адміністративного суду, бо вважає, йому перешкоджають у реконструкції будівлі він просить скасувати рішення про внесення будинку на Шевченка, 12 до переліку пам’яток.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору