Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Хотів стати “смотрящим” за областю: на Франківщині викрили наркоторговця

Хотів стати "смотрящим" за областю: на Франківщині викрили наркоторговця

На Івано-Франківщині СБУ нейтралізували діяльність кримінального авторитета, який намагався поширити злочинний вплив на суспільне життя в регіоні.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на СБУ в Івано-Франківській області.

Зловмисник організував власне бандитське угрупування, членів якого змушував вчиняти злочини, пов’язані з насильством та наркоторгівлею. Крім того, працівникам СБУ вдалось встановити, що зловмисник брав участь у вирішенні конфліктів між представниками кримінального середовища та намагався встановити стосунки з “ворами в законі”, щоб отримати статус “смотрящого”.

За даними СБУ, кримінальним ватажком виявився місцевий мешканець на прізвисько “Грузін”, який спеціалізувався на вчиненні особливо тяжких злочинів.

Перебуваючи в установі виконання покарань за стрілянину в центрі міста зловмисник перебрав на себе неформальну владу серед ув’язнених, до яких періодично застосовував фізичну силу. Після виходу на волю він продовжував розхитували внутрішню ситуацію в регіоні та щоразу намагався посилити свій вплив на криміногенну ситуацію.

Фігуранта та затримали його у власному помешканні. На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу, вчинені повторно або в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань);
  • ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також: Ціллю ворожої атаки 18 квітня була саме Франківщина: речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору