Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Цей бізнес контролюється країною-агресором: в Україні оновлено законодавство про рекламу

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 11183, яким пропонується заборонити рекламувати без передбаченого законодавством маркування товари, роботи, або послуги виробника (продавця, виконавця), який провадить господарську діяльність на території держави-агресора або держави-окупанта. Зокрема це стосується використання під час реклами знаку для товарів і послуг, торговельної марки або комерційного найменування.

Повідомляє Інформатор

Що передбачає законопроєкт:

– При розміщенні реклами у друкованих засобах масової інформації або на транспортних засобах, рекламні сюжети мають напис червоними літерами на білому фоні «Цей бізнес сплачує податки до бюджету держави-агресора», який складає не менше 10% загального обсягу реклами;

– Кожний рекламний сюжет відповідних товарів на телебаченні й радіо має закінчуватись фразою «Цей бізнес контролюється країною-агресором», яка має звучати розбірливо та виразно;

– Також під час телепродажу протягом всієї реклами у правому нижньому куті екрану має знаходитись напис «Виробник сплачує податки до бюджету держави-агресора», який займає не менше 10% загальної площі екрана.

Крім того, Кабінет Міністрів України після прийняття рішення буде проводити інформування споживачів про виробників або продавців, які провадять будь-яку господарську діяльність на території держави-агресора. Інформацію буде розміщуватися на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Де на Прикарпатті вигідно реєструвати бізнес?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору