Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Вкрали електропроводку на 55 тисяч: на Франківщині затримали крадіїв

Вкрали електропроводку на 55 тисяч: на Франківщині затримали крадіїв

Зловмисники проникли на територію підприємства і таємно заволоділи майном на 55 тисяч гривень. Поліцейські за лічені години затримали зловмисників. Слідчі оголосили їм про підозри.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліції Івано-Франківської області.

До правоохоронців Коломийщини звернувся чоловік, який повідомив, що невідомі особи проникли на територію його підприємства та вчинили крадіжку майна. Після прибуття на місце події правоохоронці встановили, що зловмисники за попередньої змови проникли на територію підприємства та поцупили електропроводку, мідну обмотку, зварювальних кабелів, акумуляторні батареї тощо.

Загальна вартість викрадено приблизно 55 тисяч гривень.

Поліцейським вдалось з’ясували, що до крадіжки причетні 50-річний, 38-річний, 28-річний та 20-річний мешканці села П’ядики, що на Коломийщині. Фігуранти раніше судимі за майнові злочини.

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів, правоохоронці зупинили в П’ядиках автомобіль «ВАЗ 2108», яким пересувались зловмисники. В транспортному засобі виявили та вилучили викрадене майно.

Чотирьох фігурантів правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Їм уже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченим ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Суд невдовзі обере підозрюваним запобіжний захід.

За законодавством посилено відповідальність за вчинення майнових злочинів. Будь-які крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів. За це передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору