Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківські лікарні запрошують взяти участь у проєкті лікування дітей з епілепсією за допомогою музики

Франківські лікарні запрошують взяти участь у проєкті лікування дітей з епілепсією за допомогою музики

Art Therapy Force запрошує українські лікарні взяти участь у проєкті, що має на меті покращити самопочуття дітей з епілепсією за допомогою новітньої технології й музики.

Повідомляє Інформатор 

Проєкт Art Therapy Force відкрив open call для медичних закладів, які зацікавлені у впровадженні британсько-хорватського інноваційного методу X-System, який використовує музику як немедикаментозний спосіб лікування неврологічних захворювань.

Даний метод сприяє зниженню епілептичної активності мозку та покращує самопочуття дітей з епілепсією. До проєкту буде залучено 20 дітей, які пройдуть безплатне лікування на базі обраної лікарні протягом 2024 року.

Нагадаємо, що епілепсія — одна з найпоширеніших неврологічних хвороб в Україні. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, від неї страждають понад 100 тисяч українців, кожний четвертий з них — дитина. Життя таких дітей знаходиться під постійним контролем: навіть найменша травма або стрес можуть спровокувати важкі напади.

X-System — це новітня технологія, яка дозволяє математично моделювати реакції людського мозку на звук.  Перші випробування технології показали значне покращення показників якості життя, глибокого і швидкого сну без негативних реакцій.

Art Therapy Force — проєкт громадської організації “Арт Дот”, націлений на відновлення  психоемоційного здоровʼя українського суспільства.

Команда проєкту створює онлайн-базу лекцій і методичних матеріалів з арттерапії, сприяє впровадженню арттерапевтичних дисциплін в українських ВНЗ, а також організовує мистецькі й відновлюючі програми для дітей, внутрішньо переміщених осіб і ветеранів на базі лікарень, прихистків і закладів культури.

Реєстрація обов’язкова. Збір заявок триватиме до 2 травня.

Проєкт реалізується за підтримки фонду Terre des Hommes.

Інформатор додає контакти комунікаційної менеджерки Art Therapy Force, arttherapyforce@gmail.com, (тг) +380 955 216 079. 

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: 100 000 гривень на розвиток бізнесу – умови конкурсу від Івано-Франківської міської ради

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору