Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Мешканець Калуша організував потужний наркосиндикат: його та спільників викрили поліцейські

Мешканець Калуша організував потужний наркосиндикат: його та спільників викрили поліцейські

На Прикарпатті поліцейські викрили злочинну групу, яка організувала потужний міжрегіональний наркосиндикат.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Попередньо відомо, що п’ятеро фігурантів  організували виготовлення психотропів в лісовій місцевості, періодично змінюючи місце виробництва з метою конспірації.

Так, під час обшуків у зловмисників вилучили понад 50 кілограмів амфетаміну. Члени злочинної групи затримані, їм оголошено про підозру.

Організував наркобізнес 29-річний мешканець Калуського району, раніше судимий за аналогічний злочин. Він же і контролював ланцюжок від виробництва до транспортування і збуту “товару”.

Його спільники виготовляли психотроп за допомогою “пересувної нарколабораторії” у лісовій місцевості. Задля конспірації вони щоразу змінювали місце виробництва.

“Товар” передавали поштою або іншим дилерам через багатокілограмові “закладки”. Їх ховали в сільській місцевості, у полях або лісах, а дилерам надсилали координати місця розташування наркотику.

Як повідомляють в Департаменті внутрішньої безпеки хімічні речовини (прекурсори) для виготовлення амфетаміну завезли в Україну контрабандними шляхами.

Також в СБУ зазначили, що до злочинного угрупування входило 6 чоловіків. 5 затримали, а тіло шостого учасника  незадовго до спецоперації виявили закопаним у лісі, розслідування з цього приводу триває.

В ході проведення спільних заходів правоохоронці не допустили потраплянню на “чорний ринок” ще близько 50 кг амфетаміну.

Наразі слідчі поліції Прикарпаття затримали та вручили підозри п’ятьом учасникам наркоугрупованню.

Їм загрожує до 12 років ув’язнення. Фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: В Рожнятові в ДТП постраждала неповнолітня дівчина

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору