Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пил із Сахари повернувся до України: стан повітря в Івано-Франківську

Пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, сьогодні дістався території України.

Розповідає Інформатор покликаючись на Укргірометцентр.

Відомство оприлюднило супутникове зображення, на якому видно, що пил потрапив до південних та центральних областей країни та поширюється на північ. На території Західних областей фіксують незначні залишки пилу.

“Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими”, – повідомили у відомстві.

Сьогодні, 24 квітня, забруднення на території міста та області не фіксують. За даними сервісу з визначення якості повітря, AQI (індекс якості повітря) складає 12, це означає, що повітря чисте. Можна провітрювати приміщення та активно проводити час просто неба.

В атмосфері містяться незначні частки наддрібного пилу, який викидає автотранспорт, промисловість та виникає через пожежі.

Пил з Африки залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п’ятниці і з п’ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Читайте також: Хмарно та без опадів: погода в Івано-Франківську 25 квітня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору