Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Змова через облаштування доріжок на набережній Дністра: що відомо

Змова через облаштування доріжок на набережній Дністра: що відомо

У 2021 році Галицька міськрада відкриті торги на закупівлю робіт по “Облаштування велосипедної та пішохідної доріжок набережної річки Дністер від пішохідного мосту до вул. Данила Галицького в місті Галич (Капітальний ремонт)”. Антимонопольний комітет виявив змову між учасниками торгів.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Західне міжобласне територіальне відділення антимонопольного комітету України.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 25 квітня 2024 року прийняла рішення про наявність змови між приватними підприємствами  “Ліс-буд” та “Новбуд” під час їх спільної підготовки та участі у відкритих торгах на закупівлю зазначених робіт.

Фахівці довели, що обидва під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України “Про публічні закупівлі”, узгоджували свої дії.

У зв’язку з фактами, що вдалось виявити, адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала “Ліс-буд” на 34 000 грн, а “Новбуд” – на 9 000 грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

У Західному МТВ нагадали, що згідно з Законом України “Про публічні закупівлі”, підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Головне фото згенероване ШІ.

Читати також: Город чи дорога: несподіваний конфлікт на Прикарпатті

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору