Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рятують життя українських військових: як у Надвірній бронюють авто

На Надвірнянщині підприємство “Трансформери” займається технічним обслуговуванням, переоснащенням та бронюванням автомобілів, чим і рятують життя наших захисників.

Розповідає Інформатор.

На території Івано-Франківської області робочий цех ТОВ “Трансформери” є єдиним виробником спеціалізованих автомобілів для установ, аварійних служб та підприємств критичної інфраструктури.

Дане підприємство довгий час функціонувало на Київщині, про те було прийняте рішення переїхати в більш безпечне місто, щоб надалі займатись бронюванням машин.На сьогодні в підприємстві працює близько 40 висококваліфікованих працівників, здебільшого це місцеві жителі.

У підприємства є договір про співробітництво з фаховим коледжем. Відповідно випускники мають змогу проходити практику, і в результаті виробництво має вже кваліфікованих працівників, які безпосередньо знають, що саме вони мають робити.

Середня зарплата на підприємстві – 25 тисяч гривень (включаючи податки). Також компанія веде перемовини з Івано-Франківською ОДА щодо надання броні працівникам.Через встановлення капсул збільшується і вага машини, тому вона потребує посилення гальмівної системи, підвіски, ходової та заміни коліс. Попри те, що виробник додатково надає сертифікати захисту, броньоване скло обов’язково тестують на витривалість. Щоб вкласти броньоване скло в автомобіль потрібно не менше семи працівників.

Директор з виробництва Дмитро Катрич каже, що завдяки їхньому броньованому склу і “капсулам” в салоні, вдалося врятувати життя багатьом військовим. Він також продемонстрував автомобіль який на швидкості 150 кілометрів врізався у бензовоз. В середині знаходилось п’ять людей, усі вони вціліли.

Богдана Іванків

Читайте також: У пам’ять про Героя: На Надвірнянщині відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору