Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатцям! Чи можна викидати освячені вербові гілочки: відповідь священника

На ринках вже з декілька тижнів як продають букетики з вербових гілочок, які вже в цю неділю потрібно буде святити в церквах. Проте що ж робити з торішніми й позаторішніми освяченими гілками, які досі зберігають вдома віряни? 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на наших колег — сайту новин Луцька та Волині «Конкурент». 

Чому саме вербові гілочки? 

«Верба – це фактично аналог пальмового віття, бо тоді, у древні часи, усе це якраз розпускалося. Коли Господь входив у Єрусалим, що зривали? Зелене пальмове віття. Оскільки у нас клімат інший і найперше, що у нас розцвітає, це верба, тому якраз її беруть і ріжуть як символ того, що як Христос пішов на розп’яття і воскрес. І так само ми несемо ці котики в знак того, що наша віра розквітає і сяє», – пояснив священник і викладач Волинської православної богословської академії Андрій Хромяк.

Що робити з торішньою вербою? 

Адже викинути її у смітник не можна — це вже освячена річ. Тому хтось спалює, а хтось й досі зберігає її вдома, де вона припадає пилом. Проте є інший вихід, як пояснює отець Андрій.

Найкращий спосіб — це подрібнити та закопати в землю. У місті це можна зробити у прибудинковому квітнику, попередньо розламавши на дрібні частинки.

Фото взято з відкритих джерел. 

Читати також: Скільки коштують вербові гілочки у Франківську та Розклад Богослужінь в храмах Івано-Франківська на Вербну неділю

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору