Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Викликав швидку та намагався врятувати: суд виніс вирок франківському водію

Викликав швидку та намагався врятувати: суд виніс вирок франківському водію

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який спричинив смертельну ДТП.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Єдиний державний судових рішень

Як йдеться у вироку суду аварія трапилася 16 листопада минулого року біля приміщення КП “Івано-Франківськводоекотехпром”.

Виїжджаючи на пікапі Nissan Navara заднім ходом зі стоянки, керманич наїхав на жінку, яка вийшла з приміщення “Івано-Франківськводоекотехпрому”. Потерпілу госпіталізували з численними травмами, внаслідок яких вона в лікарні померла.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та розповів, що сів в автомобіль, приблизно дві хвилини розмовляв по телефону. Після чого завів машину, заднім ходом розпочав рух, а коли завершував маневр розвороту, почув крик. Він вибіг з автомобіля і побачив літню жінку, яка лежала на землі. Викликав швидку та поліцію.

Також обвинувачений допоміг транспортувати потерпілу в автомобіль швидкої допомоги, де їй надали першу медичну допомогу.  Залишив свій номер телефону медичним працівникам швидкої допомоги й телефонував родичам, але ніхто на дзвінки не відповідав. Автомобілем швидкої потерпілу госпіталізували у медичний заклад. Згодом зателефонувала медсестра зі швидкої й повідомила про смерть потерпілої.

Обвинуваченого перевірили на стан сп’яніння. Результат — тверезий.

Також він розповів, що автомобіль Nissan Navara, на якому він скоїв ДТП, був переданий як гуманітарна допомога з-за кордону на громадську організацію Благодійний Фонд “Крила допомоги України” та був призначений для евакуації поранених. Він мав його відремонтувати й передати у військову частину на Харківському напрямку.

При винесенні вироку суд врахував, що обвинувачений має на утриманні неповнолітню дитину та матір-пенсіонерку, позитивну характеристику з місця роботи, активну участь у волонтерській діяльності, його щире каяття та добровільне відшкодування завданих збитків родині загиблої.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив його від відбування призначеного покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Крім цього, обвинувачений має заплатити майже 3 000 грн процесуальних витрат, а автомобіль Nissan Navara передати для потреб військової частини.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: У Болехові горіло сміттєзвалище

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору