Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківська міська рада прийняла звернення щодо визволення з полону військовополонених

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо визволення з полону військовополонених

Сьогодні, 30 квітня, Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо розшуку зниклих безвісти та визволення з полону захисників України.

Повідомляє Інформатор 

Суть звернення виглядає так:

“Чимало мешканців міста Івано-Франківська, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, самостійно, поміж перших з громади пішли захищати Батьківщину. Кожний з них був вірним українському народу та присязі, віддано боровся за незалежність та цілісність України. Маріупольський Гарнізон у складі Полку “Азов” був першим, хто стояв на обороні та захисті України. Герої вийшли в полон за наказом Президента України та командування. Їм надавались гарантії про обмін в три-чотири місяці. Полон триває 24 місяці – повна невідомість про місце перебування захисників, їх здоров’я та стан утримання”. 

Так, рідні військовополонених звернулися до влади з проханням вжити усіх заходів для пошуку, встановлення фактичних місць перебування безвісти зниклих та повернення з полону.

Також попросили забезпечити необхідні взаємні контакти з парламентами країн світу, з метою їх впливу на постійне і повне проведення обміну полоненими.

Нагадаємо, що у нашому місті щонеділі відбуваються акції на підтримку військовополонених воїнів маріупольського гарнізону та військової частини  3057. Організаторами є сім’ї військовополонених, зокрема, і азовців, а також  “Центурія” – це новітня Організація Українських Націоналістів.

Гаслами акції  – “Не мовчи! Полон вбиває”, “Free Azov”, “Боріться за них так, як вони боролися за нас”. 

Інформатор активно відвідує акції та висвітлює всі заклики. Це акція, яка відбулася 27 квітня. Тоді серед мітингувальників ми помітили й песика у шлейці з червоним написом “FREE AZOV“.

Також, 21 квітня під час чергової акції дружина військовополоненого азовця Лілія Гуртовська закликала людей не мовчати про військовополонених.

Нагадаємо, що дівчина, разом з сином та матір’ю чоловіка, чекають на повернення воїна-азовця з російського полону.

“Тому ми закликаємо увесь світ, і всі міжнародні організації, і всю владу  просто кожного дня нагадувати й боротися за наших полонених. Слава Україні!” – звернулась Ліля під час акції.

Більше про це за посиланням. 

Інформатор закликає приєднуватися до акцій та нагадувати владі та світу про полонених захисників.

Джерело фото — Івано-Франківська міська рада. 

Читайте також: Івано-Франківські депутати вимагають від ВРУ ефективного захисту енергетики області

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору