Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як у Надвірній працює комунальний прихисток для ВПО: фото

На території Надвірнянщини з вересня 2023 року працює комунальний прихисток для ВПО, розрахований на 20 місць. Наразі у шелтері безплатно живуть 16 людей.

Розповідає Інформатор.

Комунальний прихисток відкрили у вересні 2023 року за гроші з міського бюджету та благодійних організацій. Впродовж 11 місяців у шелтері робили ремонт, загальна вартість витрат склала близько 6 мільйонів гривень.

До облаштування шелтеру долучились МОМ ООН Міграція, молодіжна організація «Стан» в рамках проєкту «Відповідь на кризу в країні – 2022» в партнерстві з чеською організацією «людина в біді» за підтримки уряду Канади, Програма міжнародної технічної допомоги Україна-Польща «Культура кована у вогні», ГО DESPRO, Міжнародна організації з міграції, ПРООН ICAP «Єднання» та ГО «Дій-Краматорськ».

У час, коли триває повномасштабна війна, гостро стоїть питання з місцем тимчасового проживання для людей, які втратили свої домівки. І важливо не тільки прихистити якомога більше ВПО, а й забезпечити їх комфортними умовами перебування, тому Надвірнянський шелтер облаштованих всім необхідним для людей, які виїжджають з місць, де ведуться бойові дії, або з окупованих територій.

Зараз в комунальному прихистку, на безплатній основі, мешкає 16 осіб – від пенсіонерів та ветеранів до матерів з маленькими дітьми. Переважно це люди з Запорізького, Донецького та Луганського напрямків.

Богдана Іванків

Читайте також: Страсний тиждень: розклад Богослужінь у Надвірнянських храмах

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору