Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Допомагала окупантам та сплачувала податки в бюджет росії: Франківське СБУ оголосило підозру підприємниці з Херсонщини

На Прикарпатті Служба Безпеки України повідомила про підозру голові правління виноробного підприємства з Херсонщини, яка у період окупації вела бізнес із загарбниками та ймовірно, у період окупації розміщувала російських військових на виноробні.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області

За матеріалами розслідування, було з’ясовано, що у період окупації 55-річна жителька Берислава переоформила бізнес за законодавством РФ та сплачувала “податки” до російського бюджету.

Крім того, підприємниця у приміщеннях та на території виноробні розміщувала підрозділи окупаційного угруповання рф. Зокрема, там розташовувалися бойовики 126-ї окремої бригади берегової оборони рф.

“В готелі та виробничих приміщеннях розташовувався головний штаб окупантів, підрозділи зв’язку, тилового та медичного забезпечення. Фігурантка неодноразово виходила на окупаційну адміністрацію Херсонщини та гауляйтера Сальдо, щоб завод отримував привілеї з боку рф. Зокрема, стати учасником програми російської «держпідтримки» та виділити додаткові 1600 га земель заводу «Таврія» з окупованої Нової Каховки”, – йдеться у дописі.
Фігурантка справи одна з найперших отримала російський паспорт, але під час деокупації правобережжя Херсонщини – втекла до Криму.

СБУ повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 12 років.

Читайте також: Організовували псевдореферендум на Херсонщині: у Франківську повідомили про підозру 9 особам

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору