Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Паркан УПЦ (МП) обмалювали фарбою невідомі в Івано-Франківську

Читачі Інформатора повідомили про те, що сьогодні, 3 травня, невідомі фарбою обмалювали паркан території, де, як ми з’ясували минулої суботи, збираються віряни УПЦ (МП). Наші журналісти виїхали на місце події. 

Повідомляє Інформатор.

Нам повідомили, що на паркані будинку УПЦ (МП) в Крихівцях написали заклики покинути територію.

На момент приїзду, Інформатор побачив повністю зафарбовану металеву браму, а поруч, на кам’яних стінах,  — сліди від фарби та потьоки на землі.

Аноніми надіслали нам фото, на яких видно надписи на металевій брамі, які потім замалювали:

Як повідомив невідомий, написали: “Геть колаборантів УПЦ (МП)”.

Ми звернулися за коментарем до ГУ Національної поліції щодо цього випадку. Як повідомив Андрій Яцків, за вказаною адресою до них не надходило жодних повідомлень.

Прикарпатці, такі дії є вандалізмом. За це передбачено адміністративне чи кримінальне покарання (залежить від обсягу завданої шкоди).

Вирішувати проблему існування представництв московського патріархату на території області необхідно виключно у законний спосіб.

Нагадаємо, що у Вербну неділю, ми з’ясували, що в Крихівцях є будинок, де збираються віряни УПЦ (МП), і зокрема ті, що відвідували церкву на Довженка. Тут можете пригадати як “Рік тому з церкви на Довженка в Івано-Франківську вигнали МП”.

В Крихівцях Інформатор проводив опитування та дізнався, що потрібно “читати історію взагалі і церкви, і всієї цієї території, яка тепер Україна. Вона колись не була Україна…”, а УПЦ колись МП має залишитись в Україні, бо “це ж наша історія від Володимира, розумієте? Як Русь охрестили”. Більше у відео далі.

Дарія Нагорна 

Артем Барабаш

Читати також: УПЦ (МП) продовжує діяльність в областях України

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору