Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило чотирьох героїв

Волю та незалежність захисники виборюють надто дорогою ціною – власним життям. Сьогодні стало відомо про загибель чотирьох захисників з Прикарпаття — Олег Курись, Михайло Білий, Андрій Горлатий та Роман Конарський.

З сумом повідомляє Інформатор.

Долинська громада втратила військовослужбовця Олега Куриська

Боєць народився 18 серпня 1972 року в селі Озеряни, що на Тернопільщині. Проте проживав у селі Надіїв Долинської громади на Франківщині.

Військовий служив старшим навідником гранатомета протитанкового взводу механізованого батальйону 42 окремої механізованої бригади.

Боєць загинув внаслідок влучання ворожого дрона-камікадзе в автомобіль поблизу села Молодова, 30 квітня.

Трагічну звістку повідомив голова Долинської громади Іван Дирів.

“Це — непоправна втрата для родини, громади, армії та всієї України. Висловлюємо глибокі та щирі співчуття з приводу тяжкої втрати рідним, близьким, друзям та побратимам воїна Олега”, — йдеться у дописі.

Поховають бійця Олега Курися у рідному селі Озеряни Тернопільської області.

Кутська громада втратила військовослужбовця Михайла Білого

Михайло Білий — житель села Старі Кути. Чоловік народився 25 квітня 1975 року.

Був офіцером резерву 66 окремої механізованої бригади. Військовослужбовця призвали на службу 8 травня 2022 року.

З 16 жовтня 2023 року Михайло Білий вважався безвісти зниклим. Він загинув внаслідок артилерійського обстрілу поблизу села Макіївка Луганської області.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Кутської селищної ради.

“Відважний боєць мужньо захищав кордони від ворога. І понад усе бажав миру в Україні та найшвидшого повернення додому, до своїх рідних. Михайло був прикладом мужності, патріотизму, відданості, героїзму для всіх поколінь”, — йдеться у дописі.

Бурштинська громада втратила військовослужбовця Андрія Горлатого

Андрій Горлатий народився 4 грудня 1986 році у Бурштині. Чоловік навчався у Бурштинській школі №1, а пізніше — у Рогатинському аграрному коледжі. Служив в армії з 2005 до 2006 року у місті Десна Чернігівської області.

Під час повномасштабного вторгнення його мобілізували до війська у серпні 2023 року. Андрій Горлатий служив стрільцем-зенітником у 453 батальйоні 141 окремої піхотної бригади. Чоловік загинув 17 березня 2024 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

Про це повідомили на Facebook-сторінках Бурштинської міських рад.

“Він вважався зниклим безвісти, проте, на жаль, підтвердилося найстрашніше… Отримали з фронту жахливу звістку — війна забрала життя ще одного нашого героя — Андрія Горлатого. Щиро співчуваємо родині, друзям та усім, хто знав Андрія… Вічна та світла пам’ять”, — йдеться у дописі.

У військовослужбовця залишилася мати, маленький син, сестра та брат.

Тисменицька громада втратила військовослужбовця Романа Конарського

Воїн Роман Конарський народився 30 листопада 1977 року у місті Тисмениця, що поблизу Івано-Франківська. Чоловік став на захист України у 2022 році. Служив старшим солдатом у 65 окремій механізованій бригаді Збройних сил України.

Роман Конарський загинув 16 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Роботине Запорізької області.3

Трагічну звістку повідомили на Facebook-сторінці Тисменицької міських рад.

“Нехай Всевишній допоможе пережити гіркий біль непоправної втрати! Вічна пам’ять, шана і слава Герою!”, — йдеться у дописі.

Щирі співчуття родинам й близьким полеглих Героїв. Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору