Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Які вистави зіграє Франківський драмтеатр у травні | афіша

Які вистави зіграє Франківський драмтеатр у травні | афіша

У травні в Івано-Франківського драмтеатру заплановано 32 вистави, з них  п’ять прем’єр. 

Повідомляє Інформатор.

Актори зіграють п’ять прем’єрних вистав – “Дон Кіхот”, “Кайдашева сім’я”, Наполеон і Корсиканка”, “Венера в хутрі”, “Алло”.

Вистава “Дон Кіхот” — це розповідь про жертовність, про людину, яка хоче змінити світ, та без мук і самопожертви зробити це не може. Роль Дон Кіхота виконають два актори Франківського драмтеатру — Роман Луцький та Андрій Мельник. Режисер Міхай Церне радить глядачам відвідати виставу у виконанні обидвох акторів, бо Андрій “втілює шаленість поезії”, а Роман — це “поезія шаленства”.

Культовий твір української літератури «Кайдашева сім’я» – про Ідеальний світ, який зачаровує. Світ, який ми майже втратили. Світ, який ми не маємо права втратити. 

Після розквіту Мазепинського бароко потужна, багата  розкішно-барокова Мазепинська Україна перетворилася на провінцію російської імперії під назвою Малоросія. Цілі покоління українців були прошиті  постколоніальним мисленням. 

Ростислав Держипільський із зірковою командою акторів  у постановці утопічної кУмедії за повістю Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» пропонує  художній концепт позачасового існування героїв  – носіїв української самобутності, котрі діють у просторі, побудованому за принципом вертепу, де є пекло, земля і Рай.

Поруч із тонким гумором і безтурботністю ми загостримо увагу на історичних травмах, щоб разом їх  подолати. 

Голова роду Кайдашів  у виконанні Олексія Гнатковського – носій українського коду, який не піддався духовному закріпаченню і протистояв деградації. Кайдашиха у виконанні Ірми Вітовської  – жінка, яка володіє унікальним набором рис, котрі проведуть глядача від суперкомедійних сцен до трагедії, а потім назад, щоб подарувати абсолютну насолоду.

«Кайдашеве сім’я» – це про відродження втраченого, про наш український рід, про наші вади й нашу унікальність, про шлях від розбрату до порозуміння і розквіту.

Алло — комедія в драматичних обставинах

Коли твій улюблений автор — Курт Воннеґут (і його книжка «Колиска для кішки» – якщо що), а ще — Орвелл і на додачу – уже 1507-й день у тебе триває депресія, бо розумієш: ядерна зима – це мегасерйозно… то це ще не кінець світу.

З позитивного у твоєму бункері – ледь помітний смайлик на запилюженому екрані монітора і рятівне коло мотузки… Мотузки, яку ти якраз приміряєш. Але у цю мить тебе відволікає телефонний дзвінок…

Ти вирішив, що ти — остання людина на землі? Нічого, все не так трагічно, бо тебе чекає Марго і щастя спілкування чоловіка з жінкою. Смак життя повертається. А може, навіть народжується любов.

Прем’єрна режисерська робота акторів Франківського драмтеатру Ірини Онищук та Івана Бліндара переконає вас у тому, що навіть якщо «на вулиці радіація після ядерного вибуху і туди не можна виходити найближчих років сто, мріяти – це привілей живих. Мріяти – це мати надію…».

Більш детально з розкладом вистав можна ознайомитися нижче:

Читайте також: Вступ 2024: в Україні стартувала реєстрація на іспити до магістратури та аспірантури

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору