Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну: Прикарпаття втратило трьох героїв

Загинули за Україну: Прикарпаття втратило трьох героїв

Волю та незалежність захисники виборюють надто дорогою ціною – власним життям. Сьогодні стало відомо про загибель трьох захисників з Прикарпаття — Віталій Демчук, Василь Полагнюк, Сергій Будзанов.

З сумом повідомляє Інформатор.

Заболотівська громада втратила військовослужбовця Віталія Демчука

Боєць народився 1999 році в селі Балинці. Загинув 11 травня 2024 року під час бойових дій з військовими формуваннями російської федерації.

Про смерть військовослужбовця повідомили на офіційному сайті Заболотівської територіальної громади.

“Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного Захисника України стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті кожного з нас, усіх, хто знав його, любив і шанував”, – йдеться у дописі.

Косівська громада втратила військовослужбовця Василя Полагнюка

В неділю, 12 травня у госпіталі Дніпра помер важкопоранений захисник Василь Полагнюк. За словами волонтерки Ольги Гарасим’юк, воїн з побратимами отримав важке поранення на Великдень. Ворожий дрон прилетів на позицію. Пʼятеро побратимів загинули на місці, Василь та ще троє воїнів отримали важкі поранення. У захисника було 95% опіків тіла, внутрішніх органів… Декілька днів Василь боровся за життя, але в неділю серце захисника зупинилося.

“Тепер навіки в строю Вася Полагнюк – кінолог, командир роти в складі бригади Національної гвардії України «Буревій», який загинув захищаючи Україну. Світла памʼять та царство небесне Воїну України. Щирі співчуття дружині Діні Полагнюк, сину, батькам, родині”,- написала знайома родини Oxana Verbovskaya.

Завтра з захисником попрощаються у Києві. Про дату і час зустрічі траурного кортежу на Косівщині повідомлять згодом.

Косівська громада втратила військовослужбовця Сергія Будзанова

Сергій Будзан народився 18 травня 1964 року. Працював кінологом. У січні 2023 року він доєднався до лав Збройних сил України.

Про смерть військовослужбовця повідомили в Косівській районній військовій адміністрації.

“Сергій все життя присвятив роботі з чотириногими друзями, які прийшли попрощатися зі своїм тренером і другом. Війна підкосила його здоров’я. Сергій пройшов славний бойовий шлях, був мужнім воїном і захисником”, — сказала волонтерка Тетяна Костенюк.

У Сергія Будзана залишилися мама, дружина та брат-військовослужбовець Андрій.

Поховають Сергія Будзана 14 травня о 10:30 у Косові.

Щирі співчуття родинам й близьким полеглих Героїв. Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору