Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Можна дідька лисого знайти”: що продають у Надвірній на Торговиці

Кожного четверга та суботу у Надвірній шумно, адже у ці дні, ще вдосвіта люди з окружних сіл з’їжджаються на закупи до славнозвісної Надвірнянської Торговиці.

Інформатор відвідав Торговицю та готовий поділитись світлинами.

Ринок Торговиця у Надвірній спеціально огороджений та працює від самісінького ранку, кожного четверга та суботу. Люди з окружних сіл з’їжджаються на велосипедах, возах та машинах, щоб придбати товари для господарства, дому та для душі. Відвідувачі ринку кажуть, тут можна і дідька лисого знайти.

Придбати на ринку можна будь-що, починаючи від одягу завершуючи свинями.

Ношені капелюхи, речі та взуття, запчастини до машин, знаряддя праці, товари для дому, велосипеди та антикварні речі знаходяться переважно в одному місці. Далі прогулюючись Торговицею можна придбати й тварин та корм для них. Ціни на свиней категорії перша — екстра стартує від 60 гривень за кілограм живої ваги. Друга категорія свиней стартує від 59 гривень за кілограм живої ваги.

Вартість на кроликів різна, переважно стартує від 159 гривень;

Кури – маленькі від 25 до 30 гривень, великі від 80 до 150 гривень.Голуби, качки, індики, нутрії, коти, собаки та домашні тварини, усе це також продається на Торговиці.

Нутрії – ціна стартує від 200 гривень;

Ціна на голуби залежить від породи – стартує від 50 гривень;

Індики – від 500 гривень.

Як кажуть у народі від кольору до вибору, головне гроші май… Без смаколиків на Торговиці не обійтись. М’ясні та сирні вироби, рис, пшоно, борошно, макарони, олія, мед та навіть товари з Європи, усе це продають на ринку.

Для ґаздів, які цього року не садять городи теж знайдуться смаколики. Капуста, морква, буряк, картопля, цибуля та багато іншого.

Одним словом Торговиця — це музей, в якому можна загубитись, але з порожніми руками не вийде повернутись додому.

Богдана Іванків

Читайте також: Надвірна — Делятин: графік та вартість проїзду

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору