Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Надвірній відбулась зустріч з письменницею Ольгою Деркачовою: фото

Сьогодні, 17 травня, у Надвірнянській міській бібліотеці, Івано-Франківська письменниця Ольга Деркачова поділилась зі слухачами своїм творчим світом.

Розповідає Інформатор.

Ольга Деркачова — авторка 28 книг, більше відома як прозаїк, презентувала у Надвірній дві поетичні збірки “Серце” та “Сповідь на вервиці”, які з’явились у її творчому доробку під час широкомасштабної війни.

“Сповідь на вервиці” — це книга віри, надії й любові у поетичних рядках, це — про війну та як не втратити себе у духовному сенсі. На думку авторки, про війну в Україні мають писати самі українці, щоб про неї за нас не написав хтось інший.

Під час зустрічі Ольга розповіла про свій творчий світ, громадську діяльність, дозвілля, а також різноманітні історії, які лягли в основу життя літературних героїв та реальні події, які торкнулися письменниці особисто після 24 лютого 2022 року, адже вона — дружина захисника України.

Окопні свічки, маскувальні сітки, церковний хор, європейські танці, літературні вечори — це те, що заповнює час Ольги Деркачової. Письменниця каже, що потрібно тримати себе в руках, не жаліти й плакати над собою, а займатися улюбленими справами, допомагати захисникам та працювати на перемогу.  Зараз авторка працює над новою книгою оповідань.

Богдана Іванків

Читайте також: “Вишиваємо перемогу”: виставка у музеї історії Надвірнянщини

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору