Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Година-спомину Наталії Наум у Надвірнянській бібліотеці: фото

Сьогодні, 21 травня, у Надвірнянській бібліотеці відбулася година-спомин, присвячена видатній українській акторці театру і кіно — Наталії Михайлівні Наум.

Пише Інформатор.

Під час зустрічі йшлося про життєві й творчі віхи акторки: від непростого дитинства — до великої сцени театру та кіно. Наталія Наум, яка народилася на Прикарпатті (село Старий Мізунь, Долинщина), зуміла крізь усе життя пронести любов до рідного краю та української культури. За все своє сценічне життя зіграла понад 70 ролей.

Учасники заходу переглянули відеоматеріали спогадів колег та родичів Наталії Наум, про її життя й творчість, уривки з фільмів, де вона виконувала головні ролі, та сюжети франківських телеканалів про вшанування пам’яті акторки.У заході взяла участь заступниця голови Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України Ольга Терешкун, яка розповіла про діяльність цієї творчої обласної організації, зокрема і про вшанування видатних постатей кіномистецтва, які родом з Прикарпаття або мають стосунок до розвитку кіно у нашому краї.

Саме франківська спільнота кіномитців ініціювала відкриття дошки, створення листівки та погашення марки до 20-ліття вшанування пам’яті Наталії Наум в обласному центрі.

Богдана Іванків

Читайте також: У Надвірнянській бібліотеці відбулось відкриття фотовиставки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору