Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому вимикають світло не за графіком у Франківську: відповідь директора з управління активами «Прикарпаттяобленерго»

В ефірі “Західного полюсу” Олег Сеник відповів на популярні питання прикарпатці: чому на вихідних не вимикають світло, чи будуть лікарні без електропостачання і чому обмеження не відповідають графіку. Що відповів експерт, читайте далі. 

Повідомляє Інформатор.

Чому вимикають світло не за графіком? 

“Всі черги настроєнні під нормальну схему, відхилення від нормальної схеми бувають планові, бувають аварійні. Якщо це відхилення протягом доби, вони не вносяться і черга людям не міняється і в цей день вона не буде відповідати (ред. графіку)” – повідомив пан Олег нашим колегам.

Себто, якщо на лінії трапляються пошкодження, то споживачів переживляють до іншої лінії, в цей час черга не буде відповідати графікам. Якщо аварія трапиться протягом доби, то за технологією, зміни не вносяться в графік.

Деколи трапляються і тривалі переведення на інші графіки, тоді про це повідомляють споживачів.

Можуть бути ще й якість неточності, тому ми звертаємося до усіх наших споживачів, у нас є у месенджері, той, який фейсбуковський, якщо є котрась невідповідність, що у вас в графіку написано одне, а у вас вимикають інакше — пишіть і ми це врахуємо і приведемо у відповідність”, – закликав директор з управління активами «Прикарпаттяобленерго».

Чому не вимикають світло на вихідних? 

Як повідомив пан Олег:

У суботу та неділю через те, що це вихідні дні, більшість промислових підприємств не працює і навантаження зменшується, тому потреби у вимкненнях немає“.

Чи вимикатимуть світло у лікарнях? 

Ті, що вважаються критичною інфраструктурою, не будуть відключені від живлення. Щоправда, всі лікарні Прикарпаття мають бути забезпечені резервним живленням.

Олег Сеник порадив франківцям економити електроенергію та допомагати енергосистемі відновитися. Сам же керівник користується такими методами:

Я в себе вдома повикручував лампочки через одну. Я відключив з розетки електрочайник і забрав його з кухні, щоб не було спокуси… є газовий. Режими прання і режими миття посуду, 30 градусів — цього достатньо. Таких способів багато, кожен може придумати, в залежності від того, що вдома має“.

Більше дізнатися можна з ефіру “Західного полюсу”:

Читати також: “У Франківську вуличне освітлення працює лише на 50%” – міський голова

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору