Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Танцювальний колектив з Надвірної взяв участь в обласному фестивалі: фото

Вчора у Франківську відбувся фестиваль народного танцю Арканове коло, у якому взяв участь Надвірнянський танцювальний колектив «Крок Вперед».

Розповідає Інформатор.

26 травня в Івано-Франківську відбувся обласний відкритий фестиваль народного танцю «Арканове коло». За сприяння та підтримки управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття та Івано-Франківського обласного осередку національної хореографічної спілки України.

36 колективів – 780 учасників пройшлися у святковій ході на Ратуші та виконали гуцульський народний танець «Аркан».

Після ратуші розпочався другий етап фестивалю в обласній філармонії імені Іри Маланюк, де колективи демонстрували свої вміння та навички.

Танцювальний колектив «Крок Вперед» Центру позашкільної освіти Надвірнянської міської ради, віком від 6 до 14 років, виконував танець «Гуцулка». Колектив нагороджено грамотою та кубком.

«Хвилювання були присутні, особливо на Аркановому колі біля Ратуші, коли хлопці виконували танець під одну музику. Коли танцювали на сцені «Гуцулку» я майже не хвилювалась, враховуючи те що у нас не було жодної репетиції на сцені, через нестачу часу» – розповідає керівник колективу Мирослава Максимюк.

У рамках фестивалю пройшов відбір колективів Івано-Франківської області на Всеукраїнський фестиваль імені Павла Вірського. Результати відбору будуть оголошені пізніше.

Читайте також: У Надвірній відбулась презентація книги “Доброкрай”: фото

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору