Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Як швидко зняти головний біль і поліпшити самопочуття

Як швидко зняти головний біль і поліпшити самопочуття

Головний біль – це поширений стан та частий симптом різноманітних захворювань. Якщо бездумно пити пігулки, навряд чи вдасться вирішити питання. А-от якщо розібратись в причинах головного болю, це не тільки допоможе подолати недуг, а й поліпшить якість вашого життя. Не ігноруйте біль голови, особливо, якщо для вас це часте явище. А наші корисні поради, сподіваємось, підуть лише на краще.

Що варто знати про головний біль?

Перш ніж купити ліки онлайн, варто зрозуміти, що саме вас турбує. Чи це саме головний біль, а не зубний або інший? Головний біль викликає як дискомфорт, так і больові відчуття, які можуть виникати у різних ділянках голови. Тип болю також носить не однаковий характер – його тяжкість, частота та локалізація залежить від низки факторів. І не зважаючи на те, що мозок не має больових нервових волокон, причини можуть бути в інших ділянках:

  • Нервова мережа, яка вистилає шкіру на голові.
  • Нерві на обличчі, в ротовій порожнині та в горлі.
  • М’язи шиї, голови або плечового поясу.
  • Кровоносні судини, що розташовані біля основи та вздовж поверхні мозку.

Більшість з видів болю не є небезпечними, але деякі з них можуть вказувати на наявність серйозної хвороби, тому в деяких випадках допоможуть знеболюючі таблетки, а в деяких –потрібна консультація лікаря.

Головний біль: як швидко поліпшити свій стан?

Головний біль дуже знижує якість життя, тому в більшості випадків прибрати його потрібно швидко та ефективно. Варто діяти тільки-но відчувши перші симптоми болю. Ось, що ви можете зробити:

  • Зробити паузу на відпочинок. Дуже часто головний біль – це лише наслідок стресових станів або перевтоми, тому відпочинок і релакс можуть допомогти впоратись з неприємним станом.
  • Використати тепло або холод. Це може бути прохолодний компрес на потилицю або лобну частину голови. Або ж теплий душ чи ванна. Вибір методу залежить від причини болю та особистих уподобань.
  • Зробити масаж або самомасаж. Легкий масаж скронь, потилиці та шиї покращує кровообіг, що може позитивно впливати при головному болю. Масажувати варто м’якими  рухами за стрілкою годинника, легенько натискаючи на точки, які особливо болючі.
  • Прийняти таблетки від головного болю. Краще за все обрати засіб з безрецептурного списку. Якщо головний біль дуже неприємний, можна використати ібупрофен або парацетамол, суворо дотримуючись інструкцій по дозуванню. Також не варто приймати більш сильні ліки, не консультуючись з лікарем, особливо, якщо маєте будь-які протипоказання чи хронічні захворювання.
  • Знизити стимуляцію. При головних болях не варто знаходитись на сонці та слід уникати гучного звуку і яскравого світла, а також відкласти важкі фізичні навантаження – все це може лише посилити біль.
  • Пити більше води. Нерідко напад болю викликаний банальним зневодненням, тому не нехтуйте достатньою кількістю води протягом доби. Вживайте чисту прохолодну негазовану воду, що поліпшити кровообіг та обмін речовин – це в багатьох випадках знижує інтенсивність болю без пігулок.

Отже, головний біль – не вирок, і позбутись його можна як з допомогою ліків, так і іншими методами, такими як масаж, достатня кількість рідини або відпочинок. Але якщо перелічені методи для вас неефективні, зверніться до лікаря, щоб з’ясувати причини болю та отримати рецепт на ефективне лікування.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору