Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Надвірнянців закликають боротись із борщівником

На окремих територіях міста Надвірна та територіальної громади розповсюджена особливо небезпечна та отруйна рослина — борщівник Сосновського.

Розповідає Інформатор.

На сьогоднішньому прямому ефірі Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович звернувся до всіх землекористувачів та землевласників, на ділянках, яких зростає борщівник Сосновського з вимогою у проведенні винищувальних заходів.

Борщівник Сосновського є небезпечною рослиною, яка створює загрозу життю та здоров’ю людей. Дана рослина швидко розповсюджується, тому необхідно регулярно проводити заходи щодо її знищення.

Найефективніший спосіб — це систематичне скошування та перерізання коренів на глибині 10-15 см, щоб не дати можливість утворитися суцвіттю (можна знищувати хімічним методом або методом використання дизпалива). Борщівник викопують (тільки в щільному одязі та гумових рукавичках) і обов’язково спалюють.

Наголошуємо, відповідальність за забур’янення територій небезпечними рослинами несуть землевласники або землекористувачі, на яких може бути накладено штраф за ст. 152 КУпаП.

Інформатор бажає вам здоров’я!

Богдана Іванків 

Читайте також: Матерям-героїням з Надвірнянщини вручили нагрудні знаки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору