Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Щури, будівельне сміття та купи з чоботами: як вулицю Височана засмічують франківці

Нещодавно Інформатор отримав відео з чату ЖК на вулиці Височана, на якому видно, як зграя щурів порпається у будівельних відходах. Ми розбиралися, хто відповідальний за його вивіз, інспектували аж два смітники та стали свідками роботи ЖЕО. Що дізналися читайте далі.

Повідомляє Інформатор.

Почнемо з “орієнтування”. На вулиці Височана є два смітники:

Взято з Google maps, позначки умовні

Той, що під номером 2, знаходиться за межами ЖК. До нього ми ще повернемось, відео з цієї території праворуч.

А ось щурів бачили на смітнику за номером 1, який обслуговує житлово-експлуатаційна організація. Саме відео з цього місця й наробило галасу в соцмережах. В цьому матеріалі будемо говорити про перший смітник за адресою Височана 18.

Скрін з чату будинку

В чаті ЖК користувачі вже писали про те, що на смітник зносять будівельні відходи, які лишаються після ремонтів у квартирах. Зокрема на гарячій лінії житлового комплексу повідомили, що туди ще й віднесли старий диван, який теж не мало б прибирати АТП 0928, оскільки вони відповідальні тільки за побутове сміття.

Вчора нам повідомили, що працівники ЖЕО погодились поприбирати цей смітник від великогабаритного непотребу, й дійсно, сьогодні зранку це зробили.

Інформатору вдалось поспілкуватися в приватній розмові з двірниками та майстром ЖЕКу. Діляться, що будівельне сміття прибирати не мали, за його вивіз відповідальні самі ж майстри з ремонту або мешканці, проте хтось постійного приносить його сюди. Деколи й можливості прибрати не мають, бо воно є важким та великогабаритним. Така ситуація в ЖК вже не в перше.

Скріни з чату будинку

Фото справа датовані 29 вересня 2023 року.

В чаті будинку сьогодні зранку написали, що територію поприбирали й поза контейнерами, за які відповідальні ЖЕО.

Скріни з чату будинку

Проте, як написали в групі, вже за 30 хвилин на місці колишнього стихійного сміттєзвалища почало з’являтись нове.

Що стосується щурів, то їх приманюють відходи, що висипаються з контейнерів. Зі слів майстра ЖЕКу та працівників, сміття вивозять регулярно, десь через день, десь і щодня. Підтвердити чи спростувати цю інформацію ми не можемо, це вже краще відомо мешканцям ЖК. Та за 40 хвилин, які Інформатор пробув біля смітника, 7 людей викинули пакунки в перші два контейнери, що вже майже заповнені. Це ж зауважують й двірники, бо перші баки зазвичай переповнені вщент й з них випадають сміттєві пакети, а ось ті, що в кінці — чи не порожні (ред. фото нижче).

Саме такий безлад і приваблює пацюків, до слова, яких вже почали труїти.

Щодо іншого смітника, то наразі Інформатор з’ясовує деталі. Відомо, що самі контейнери очищують, проте навколо утворилось стихійне звалище з парасольок, того ж будівельного сміття, куп з чоботів та одягу.

Мешканці ЖК наразі задумуються про встановлення камер відеоспостереження на території смітника номер 1, щоб відстежувати “порушників” чистоти.

Дарія Нагорна

Читати також: Три тендери і навіть не вивезли: благоустрій кладовища у Марківцях обійшовся громаді у чималу суму

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору