Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Виставка в музеї історії Надвірнянщини: фоторепортаж

В музеї історії Надвірнянщини триває виставка творчого доробку з нагоди дня народження Володимира Луціва. Детальніше — дивіться у статті.

Інформатор підготував для вас фоторепортаж.

Володимир Луців (1929-2019) —  видатний бандурист, концертний співак-тенор, виконавець дум, культурний діяч, благодійник, один з яскравих представників української діаспори та почесний громадянин міста Надвірна.

Мистецький внесок Володимира Луціва у популяризацію українського мистецтва та культури у світі — неоціненний. Усе своє життя Володимир присвятив розвитку української культури та любові до рідного краю, що можуть підтвердити численні нагороди та ордени.

Потрапивши за межі України не з власної волі, а через обставини, зокрема через Другу світову війну, він постійно жив Україною та рідною Надвірною. Під час своїх виступів, які відбувались, як в Європі, так і в Америці чи далекій Австралії, незалежно чи це була сцена Євробачення, чи невеликий захід маленької діаспорної громади, завжди наголошував, що він українець та знайомив глядача з українською культурою.

Виставка діє у музеї історії Надвірнянщини, за адресою: майдан Шевченка, 43.

Богдана Іванків 

Читайте також: Домашнє насильство над матір’ю: вирок суду

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору