Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Підклали в теку та залишили на сидінні: відкупитися від порушень ПДР намагалися на Прикарпатті 

Поліцейським запропонували 4 тисячі гривень та 100 доларів п’яні водії, а як результат отримали кримінальні провадження. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ГУ НП області.

В першому випадку, патрульна поліція зупинила автомобіль ВАЗ 2101 за порушення ПДР. 63-річний водій здався нетверезим, а ось пройти перевірку на «Драгер» відмовився.

Потім чоловік запропонував хабар, на який поліцейські не погодились і нагадали про кримінальну відповідальність за такі наміри.  Проте водія ВАЗу це не зупинило й він поклав гроші в теку працівника поліції з прохання не складати на нього адміністративні протоколи.

Як результат на місце події викликали слідчо-оперативну групу та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, які розпочали кримінальне провадження.

Другий випадок стався в селі Рівня, Рожнятівської ТГ. Водійка залишила на сидінні службового автомобіля 100 доларів, аби уникнути адміністративної відповідальності.

Жінка, як і в першому випадку, була нетвереза. Щодо неї теж розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Поліція області нагадує, що за надання неправомірної вигоди службовій особі передбачене покарання: від двох до чотирьох років позбавлення волі.

Читати також: 100 доларів та 1 000 гривень запропонував прикарпатець прикордонникам за нелегальний перетин кордону

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору