Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Назбирали на юшку: фоторепортаж з “грибного сезону” на Гуцульщині

Назбирали на юшку: фоторепортаж з "грибного сезону" на Гуцульщині

На початку червня, мешканці Верховинщини збирали перші ягоди. Тоді також ділилися світлинами перших грибів, чи вже є “рослинне м’ясо” в лісах Гуцульщини дізнаєтеся у нашому фоторепортажі.

Повідомляє Інформатор 

Перші збори грибів, залежно від погодних умов, можуть бути у серпні, липні, або навіть у червні. Тому офіційного старту сезону, як такого немає.

У лісах Гуцульщини наразі де-не-де можна знайти гриби. Високо у горах їх не багато, або ж немає взагалі, вистачить хіба, що тільки на юшку.

На “низах”, як звикли казати гуцули, ближче до сонця є гриби. Щоправда, вони зараз червиві та розсипчасті. Тому зібрати понад 3 кг наразі не вдасться, можливо до кінця місця таки розпочнеться сезон, але поки що масово грибів немає.

Насправді гриби доволі примхливі, найкраще дозрівають при плюсовій температурі.

Білі гриби з’являються наприкінці серпня, а здебільшого – в другій декаді вересня. Тому їх ви точно зараз не “здибаєте”.  А ось кого точно можна зустріти, так це слимаків, які вже починають під ‘їдати грибницю та шапочку.

Загалом за три години “тихого полювання” Інформатору вдалося зібрати майже 10 грибів. Можливо не те місце, або ж погано шукали. В будь-якому випадку до кінця місяця Інформатор знову відправиться в ліс по гриби та повідомить, де їх можна буде назбирати багацько. Очікуйте на черговий фоторепортаж.

Поки на Прикарпатті дозрівають гриби на Волині їх вже вдосталь.

“Сезон відкрито. П’ять грибів – і повний кошик”, – написала волинянка.

Читайте також: Топ-5 найсмачніших рецептів молодої картоплі, які вас здивують

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору