Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чим корисна щоденна чашка кави: пояснення вчених

Вчені виявили, що щоденна чашка кави зменшує ризик смерті людей з тривалим сидінням. Але, чи це так? Читайте нижче.

Повідомляє Інформатор покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Як повідомляло ScienceAlert, дослідження проведене серед 10 000 жителів США, показало, що вживання кави практично зводить нанівець зв’язок між малорухливим способом життя та смертністю від серцево-судинних захворювань.

«Порівняно з тими, хто не п’є кави і багато сидить, у любителів кави, які ведуть сидячий спосіб життя, у 1,58 раза менше шансів померти від усіх причин через 13 років», – йдеться в статті.

З усіх 10 639 учасників, що брали участь у цьому дослідженні, ті, хто сидів більше восьми годин на день, мали підвищений ризик смерті від усіх причин і від серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто сидів менше чотирьох годин на день. Це підтверджує результати попередніх досліджень.

Також, є цікава деталь, яку раніше не виявило жодне дослідження – шкода сидячої роботи існувала “тільки серед дорослих, які не вживали кави”.

В учасників із сидячим способом життя, які пили каву, ризик смерті від серцево-судинних захворювань знижувався незалежно від кількості щоденно випитих чашок.

Результати дослідження не можуть пояснити, чому кава має такий потенційно захисний ефект проти шкоди сидячої роботи, але попередні дослідження уже пов’язували вживання кави з довшим і здоровішим життям загалом.

Було встановлено, що вміст кофеїну в крові знижує ризик розвитку діабету другого типу та серцево-судинних захворювань. Певні сполуки в чашці кави можуть, також, захищати мозок від таких захворювань, як хвороба Паркінсона.

Читайте також: Смакує не лише кава. Скільки кав’ярень в Івано-Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору