Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Поліція затримала групу зловмисників, які видурювали гроші в прикарпатців півроку

Йдеться про шахраїв, які працювали за схемою «друг просить у борг». Під час обшуку в них знайшли 16 телефонів, 16 банківських карт та готівку в кругленькій сумі. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на кіберполіцію.

Схему організували троє жителів Запорізької області та один прикарпатець. Вік затриманих від 20 до 27 років. Вони діяли на території Івано-Франківщини з серпня 2023 по січень 2024 років.

“Зловмисники розсилали повідомлення в соціальних мережах з проханням здійснити голосування, перейшовши за фішинговим посиланням. На вказаному вебресурсі пропонувалося авторизуватися, внаслідок чого логіни та паролі для входу в соцмережі користувачів потрапляли до рук фігурантів. Надалі, отримавши доступ до акаунтів потерпілих, шахраї розсилали повідомлення друзям власників зламаних сторінок з проханням позичити гроші”, – повідомляє кіберполіція.

Гроші надходили на їхні банківські рахунки. За півроку група встигла ошукати 50 людей.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, 16 телефонів, 16 банківських карток, готівку в сумі 1500 доларів та 86 тисяч гривень. Також поліція виявила  чорнові записи та інші речові докази. На майно накладено арешт.

Слідчі оголосили підозру фігурантам за ч. 5 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Справи скеровано до суду. Тепер обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читати також: Як захистити банківську карту від шахраїв: поради

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору