Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мисочки з водою або як франківці піклуються про безпритульних тварин у спеку: фото

Мисочки з водою або як франківці піклуються про безпритульних тварин у спеку: фото

На вулицях Івано-Франківська біля закладів харчування, магазинів і не тільки ми можемо побачити миски з водою. Для чого і для кого вони?

З’ясовував Інформатор 

Річ у тім, що останніми днями Україну накрила аномальна спека. У таку погоду важко не тільки людям, а й тваринам. Тож, франківці давно придумали ініціативу, яка допомагає нашим “маленьким друзям” впоратися зі спрагою.

Містяни поблизу своїх закладів ставлять миски з холодною водою для безпритульних котів та собак. Щоправда, їх (ред. мисочок) наразі не так багато, якби хотілося. Але так чи інакше ця кількість — порятунок від спеки для чотирипалих.

На жаль, нам не поталанило застати чотирилапих за споживанням водички. Хотіли спитати в них як їм така ініціатива мешканців.

Єдиний кого ми зустріли, так це ось імпозантний, але привітний пес, який скоріш за все попив води і пішов відпочивати у тіньочок.

Адміністраторка одного із ресторанів Івано-Франківська поділилася з нами, що таке вони роблять не вперше:

“Шкода тварин. Годувати ми їх не можемо, бо вони ту збираються і смітять, але водичка — це обов’язково і це найменше, що ми можемо запропонувати тварині”. 

Вулицями міста разом з собаками полюбляє прогулюватися й Соломія Михайлишин. На її думку, така ініціатива є дуже корисною:

“В таку спеку важко всім, але ми люди можемо собі допомогти, але от тваринки свою чергу залежать від нас. Мені дуже імпонує, коли власники кав’ярень, кафе ставлять миски з водою, щоб трошки полегшити життя тваринам не чекаючи нічого взамін”, – каже Соломія Михайлишин.

Інформатор закликає вас турбуватися про безпритульних тварин не тільки у спеку, але й загалом.

Читайте також: На Франківщині розпочали вакцинацію домашніх тварин від сказу

Тетяна Сарай 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору