Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ситуація з електроенергією: що нас чекає у другій половині літа та на початку осені

Наразі відомо, що, за попередніми прогнозами, матимемо пом’якшення в обмеження електроенергії на кінець літа, ба навіть є оптимістичні повідомлення щодо вересня-жовтня. Детальніше про заяви фахівців та посадовців у матеріалі далі.

Пише Інформатор.

Сьогодні в прямому ефірі “КИЇВ24” директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельчеко анонсував позитивні новини щодо стану електросистеми у майбутньому: «Особливо у вересні-жовтні ці відключення будуть мінімальні, або їх не буде зовсім, якщо не буде нових ударів росіян по інфраструктурі».

Фахівець з енергетики зазначає, що можливо, з наступного тижня, за умови зменшення спекотної погоди, ситуація зі світлом покращиться. Проте, відчутні зміни щодо тривалості графіків відключень ми можемо очікувати не раніше середини серпня.

Декілька днів тому Денис Шмигаль теж поділився прогнозом щодо електроенергії. У своєму дописі на фейсбук прем’єр-міністр написав, що у другій половині літа скоротиться тривалість відключень світла. Покращення ж ситуації зможемо відчути вже після 20 липня.

Матимемо надію на краще, проте Інформатор рекомендує й надалі зменшувати споживання електроенергії у години пікового споживання та не втрачати оптимізм, коли дивитесь графіки вимкнень вашої черги.

Читати також: Невдала вечеря: що вчора горіло на франківському БАМі

Головне фото ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору