Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“#Яктисьогодні”: виставка монотипії в Івано-Франківську

На початку липня в центрі сучасного мистецтва в Івано-Франківську презентували виставку картин художниці родом із Дніпра Анастасії Рибалки. Арт презентація має назву “#Яктисьогодні” і на ній представлені картини в техніці монотипії. Деталі мистецької події Франківська далі в матеріалі. 

Пише Інформатор.

П’ять років тому авторка картин переїхала до Івано-Франківська.  З 2020 року займається ілюстрацією книжок для дітей і підлітків, але за словами Анастасії найбільш красномовним вираженням її внутрішнього “Я”  її творчість набуває у монотипії.

“Мистецтво дає нам можливість зупинити час, зосередити увагу на летючому моменті “Зараз”. Для мене найбільш красномовним інструментом для цього є монотипія”, – каже дівчина.

Довідка: монотипія — це техніка, яка полягає в тому, що на гладку поверхню наноситься фарба, яка потім переноситься на папір через відбиток.

На виставці представлено 28 робіт у цій техніці.

“Головним інструментом для прояву емоцій в техніці монотипія є колір. Спонтанність цієї техніки є символічним відображенням спонтанності життя”, – ділиться художниця.

Виставку можете переглянути до 23 липня з неділі по четвер у центрі сучасного мистецтва за адресою вулиця Галицька, 4а.

Читати також: Як виглядатиме франківський університет нафти і газу після відновлення: проєкт показали в соцмережах.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору