Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Дещо темніші дні.Іздрик”: у Івано-Франківську презентували нову виставку

19 липня в асортиментній кімнаті Івано-Франківська відбулося відкриття виставки Юрія Іздрика “Дещо темніші дні.Іздрик”. Її відвідала наша журналістка, тож детальніше про подію читайте далі.

Пише Інформатор.

Юрій Іздрик – художник та поет родом з Калуша. Взимку 2022 року під час перших блекаутів у своїй калуській квартирі чоловік і створив всі експонати.

За словами однієї із кураторок виставки, Альони Каравай, вона разом зі своєю командою намагалася  відтворити атмосферу в якій Іздрик творив.

“Він розповідав про те , що у нього воєдино злилися день і ніч, бо дуже рано темніло. І коли включали світло він творив, а якщо не було світла то теж йшов за столик і починав малювати  на сірникових коробках під лампою”, – каже Альона Каравай.

Іздрик малював на сірникових коробках – лаком для нігтів, олівцями та фломастерами, тим, що було під рукою. Малював під лупою, прискіпливо, деталізовано та щільно – так, ніби кожна коробка – це велике полотно.

Альона Каравай каже, що цю виставку планували презентувати ще на Новий рік. Проте взимку 2023 року художник потрапив до реанімації та у відділення  інтенсивної терапії,через що довелося перенести подію.

“Він казав, що не думав, що під час повномаштабної війниможна захворіти на ковід, але як виявилося можна”, – ділиться дівчина.

Виставку можна відвідати до 26 липня за адресою: вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ.

Читати також: Спецтехніка пересуватиметься Франківщиною найближчі два тижні: чому не варто панікувати?

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору