Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатський нардеп не підписався за заборону УПЦ (МП): як обґрунтовує своє рішення Олег Марусяк

У другому читанні законопроект має бути розглянутий, за позитивними оцінками, цього літа у Верховній Раді, але ще в травні депутати почали збирати підписи про внесення його до порядку денного роботи парламенту й термінового розгляду. Хтось поставив свій підпис під документом, хтось — ні. Чому це не зробив прикарпатський нардеп, читайте далі. 

Пише Інформатор.

Наразі відомо, що на підтримку законопроекту не підписалося 89 депутатів від провладної партії “Слуги народу” й в цьому списку присутній Олег Марусяк, за інформацією від “Курсу“.

Довідка: нардеп є головою підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, громадська приймальня депутата знаходить у Калуші за адресою  вул. Шевченка, 8.

Свою позицію посадовець з Прикарпаття прокоментував нашим колегам з “pravda.if.ua”:

“Якщо законопроєкт внесуть на голосування – я, звісно, проголосую за заборону Московської церкви. якщо дивитись на це питання глобально і розважливо: у випадку, коли нам не вистачить голосів у залі, – виграє тільки ОПЗЖ. Хочу бути впевнений, що цього не трапиться”. 

Також, як стверджують журналісти, Марусяк переконаний, що народні депутати не вповноважені вирішувати питання, які стосуються релігії та віросповідання, у їхньому фокусі – тільки політичні та економічні рішення. А саме виборці повинні вирішити й на громадських слуханнях озвучити свій вибір.

Нагадаємо, що за законопроект, який мав би заборони діяльність УПЦ (МП) на території України, вже проголосовано в першому читанні ще в жовтні минулого року. Зелену кнопку натиснуло 267 парламентарів. Опісля законопроект 3562-IX “застряг” в очікуванні на друге читання аж до літа цього року. В травні документ, що має підтримувати “Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”, створила міжфракційна група й почала збір підписів. Наразі є необхідні 226 голосів “за” проект закону.

Читати також: Як віряни УПЦ (МП) на Прикарпатті святкували Вербну неділю: опитування

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору