Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

На Прикарпатті відбудеться освітній семінар щодо збереження єврейських кладовищ: реєстрація

Учасники зможуть дізнатися більше про необхідність дослідження та збереження єврейської культурної спадщини в Україні, а також читатимуть епітафії на єврейських надгробках й відвідають старе кладовище. Деталі далі. 

Пише Інформатор з покликанням на ESJF.

Відбудеться семінар 23-24 вересня в Івано-Франківську й до участі запрошують істориків, місцевих активістів, шкільних вчителів, співробітників неурядових організацій, волонтерів та всіх охочих.

Протягом двох днів учасники зможуть пройти майстер-клас з епіграфіки щодо читання та перекладу епітафій на єврейських надгробках, також запланована мандрівка до Городенки на старий цвинтар.

Участь у програмі є безоплатною, а учасникам з-поза меж Івано-Франківська будуть компенсовані транспортні витрати та заброньована одна ніч проживання в готелі.

Дедлайн реєстрації: сьогодні.

Довідка: ESJF – це організація, що працює в Центральній та Східній Європі, заснована у 2015 році на знак визнання того, що тисячі єврейських кладовищ у Європі залишаються занедбаними та недоглянутими. На сьогодні ESJF наніс на карту і дослідив близько 4 000 кладовищ у восьми країнах, включаючи Україну.

Читати також: Зберегти пам’ять старого кладовища: важлива ініціатива Надвірнянських активістів

Головне фото ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору