Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

З наступного тижня на Прикарпатті, ймовірно, застосовуватимуть ГПВ

Укренерго попереджає, що через погодні умови з наступного тижня в Україні можуть застосовувати заходи обмеження споживання електроенергії. Детальніше читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на НЕК “Укренерго”.

За прогнозами синоптиків наступного тижня нас очікує п’ять днів спеки. Температура повітря може підвищитися до +28-30°С по всій території України.

Отже, зі зростанням стовпчика термометра – Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%.

“У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр «Укренерго» вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання”, – йдеться у допися Укренерго.

Забезпечити стабільну роботу енергосистеми під час спеки допоможуть:

  •  Ощадливе споживання протягом доби, почергове користування потужними електроприладами, зменшення використання кондиціонерів;
  •  Збільшення обсягів імпорту електричної енергії з країн ЄС. Нагадаємо, відповідно до постанови Уряду, на підприємства та компанії, які імпортують 80% енергії від власної потреби, не розповсюджуються заходи з обмеження споживання.

Читати також: Світло для бізнесу: нове положення від уряду.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

.

Нагору