Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Який слід в українській літературі встиг залишити Кузьма Скрябін?

17 серпня Андрію Кузьменку могло б виповнитися 56 років, але 2 лютого 2015 року його життя обірвалося в автокатастрофі. У дитинстві співак мріяв стати водієм сміттєвоза, проте доля склалася інакше, тому життя Андрія було тісно пов’язано з творчістю. Кузьма захоплювався написанням не тільки пісень, а й книг. Детальніше про його літературну діяльність читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

Івано-Франківськ не жаліється на нестачу книгарень в місті, проте все ж тут важко знайти книги Кузьми Скрябіна. Журналістці Інформатора таки вдалося знайти декілька екземплярів книг Андрія Кузьменка.

Розпочнемо з  “Я, “Побєда” і Берлін”

Ця книжка — літературний дебют Кузьми.

До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, “Побєда” і Берлін» — пройнята яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад.

“Я, Паштєт і Армія”

Ця книжка — п’єса з використанням характерної військової риторики.

Книга “Я, Паштєт і Армія” розповідає про армійського друга Кузьми Паштєта (Сергія Павлова), який потрапив в армію через проблеми з деканом в університеті, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга сповнена армійськими буднями та гумором, який підійме настрій кожному.

“Я, Шонік і Шпіцберген”

У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген», а також у піснях 2006—2014 років, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

Редакція Інформатора рекомендує вам прослухати нашу улюблену пісню “Кольорова”:

Читати також: “Це не про смак, а про силу українців”: херсонські кавуни в Івано-Франківську.

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору