Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Прикарпатцю призначили 10 років ув’язнення за замах на життя судді

Без змін Верховний суд залишив вирок прикарпатцю засудженому за вчинення замаху на життя судді. Йому призначено 10 років позбавлення волі. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

Відомо, що чоловік разом з невідомим співучасником закріпили гранату перед гаражними воротами судді. Проте вибуховий пристрій не здетонував.

Згодом гранату виявив суддя. ЇЇ знешкодили спеціалісти вибухотехнічної служби.

У касаційній скарзі засуджений стверджував, що у справі не доведено наявність у його діях умислу на вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 376, ч. 1 ст. 377 КК України.

Засуджений у приміщенні місцевого суду погрожував вбивством судді через те, що той розглядав скаргу, в якій фігурант був потерпілим.

Місцевий суд, розглянувши заяву судді до поліції та повідомлення до Вищої ради правосуддя про втручання в його роботу, дійшов висновку, що засуджений усвідомлював, що погрожував судді фізичною розправою.

Зокрема, в судовому засіданні фігурант поводився агресивно, під час вирішення відводу судді неодноразово заходив до його кабінету, образливо висловлювався, а також погрожував застосувати бойову гранату в приміщенні суду.

За висновком судово-психіатричної експертизи на момент вчинення правопорушень засуджений міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Наразі чоловік відбуває призначене судом покарання. Свою вину засуджений не визнав.

Головне фото взято з відкритих джерел.

Читати також: У Лисецькій громаді немає коштів для зарплат вихователям: батьки бояться про закриття закладу на вимушені канікули.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору