Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

П’ять земельних ділянок, два житлові будинки та автомобіль Volkswagen passat: аналіз декларації голови Івано-Франківської МСЕК

Аналіз декларації голови Івано-Франківської МСЕК

Днями газета “Слово і Діло” оприлюднила інфографіку про доходи голів медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). До списку увійшов й голова Івано-Франківської МСЕК Михайло Кулаєць. Тож, що задекларував посадовець? Читайте у матеріалі.

Інформатор Івано-Франківськ проаналізував декларацію Михайла Кулаєця

Михайло Кулаєць оприлюднив свою декларацію ще у лютому. За 2023 рік він став власником п’яти земельних ділянок та житлового будинку в селищі Більшівці недалеко від Івано-Франківська, окремий є будинок власності його дружини.

Отож, перейдемо до детального аналізу доходів голови Івано-Франківської МСЕК.

Нерухомість

У 100% власності Михайла Івановича є два житлові будинки. Площа одного з будинків у декларації не вказана, площа другого становить 56,6 м2.Власником останнього будинку він став у квітні минулого року. У документі зазначено, що вартість будинку становить – 160 000 грн.

Також ще один житловий будинок, площею 81,0 м2, з 2021 року є у власності дружини — Кулаєць Галини Петрівни. Вартість на дату набуття  – 200 000 грн.

Крім цього, у подружжя є дев’ять земельних ділянок. Загальна площа землеволодінь Галини Петрівни склала – 5 784 м2, а у Михайла Івановича – 17 741 м2.

Транспортні засоби

Володіє голова й легковим автомобілем марки “Volkswagen Passat B6” 2008 року випуску. Згідно з даними декларації, це єдиний транспортний засіб сім’ї: у його дружини автомобіля немає.

Зарплата

За 2023 рік на посаді голови МСЕК Михайло Іванович заробив 265 178 грн. За сумісництвом в ІФНМУ Кулаєць заробив 15 000 грн. Також посадовець отримує пенсію, яка склала за минулий рік 151 836 грн.

Аналіз декларації голови Івано-Франківської МСЕК

Зарплата та інші доходи подружжя Кулієць

Дружина — Кулаєць Галина Петрівна за 2023 рік за основним місцем роботи отримала 446 233 грн. А її пенсія склала 121 200 грн.

Попри те, що сумарний дохід подружжя за 2023 рік склав майже мільйон гривень, задекларованих грошових активів немає: ані готівкових, ані на рахунках у фінансових установах. Якщо ж від загального річного доходу сім’ї відняти їхні витрати за 2023 рік (на придбання житлового будинку та п’яти земельних ділянок), то вийде, що Михайло Іванович із дружиною щомісячно витрачали близько 65 тисяч гривень.

Читайте також: Чим володіє новий голова апеляційного суду Віталій Девляшевський: аналіз декларації

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору