Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині посилюють контроль за переміщенням тварин через поширення хвороб

свиня, хвороби, багно

Причиною є складна епізоотична ситуація в України щодо інфекційних захворювань тварин. Держпродспоживслужба та Нацполіція перевірятимуть наявність супровідних документів у перевізників худоби. 

Пише Інформатор з покликанням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Від перевізників очікують наступні супровідні документи:

ветеринарне свідоцтво або ветеринарна довідка;

відомість про переміщення тварин;

наявність бирок і реєстраційних документів (паспортів) на тварин.

Йдеться про велику рогату худобу, дрібну рогату худобу (вівці, кози), свиней та коней.

Наразі спеціалісти вже виявили перші порушення в Косівському та Коломийському районах. На перевізників складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення.

Держпродспоживслужба нагадує, що  суб′єкти господарювання, які планують продаж (експорт) та/або купівлю (імпорт) сільськогосподарських тварин для подальшого їх утримання (вирощування), з метою недопущення розповсюдження та занесення інфекційних хвороб тварин повинні дотримуватись певних вимог, передбачених Методичними рекомендаціями щодо профілактичного карантинування тварин для подальшого переміщення.

Переміщення тварин повинно супроводжуватись відповідними ветеринарними, реєстраційними та ідентифікаційними документами.

Уразі виявлення фактів порушення вимог законодавства щодо переміщення (обігу) тварин, захисту здоров’я та карантину тварин, передбачена відповідальність за статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідка: епізоотичний процес — це безперервний ланцюг наступних, усе нових і нових перезаражень і захворювань тварин, організм яких є екологічним середовищем того чи іншого збудника.

Читати також: Як шукати гриби так, щоб тебе не шукали рятувальники |5 важливих порад

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору