Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що робити з опалим листям в Івано-Франківську: варіанти, ціни і що каже влада

Опале листя

Наступає пора коли господарям дошкуляє “жовтий килим”. Палити його заборонено законом, але постає питання, що тоді з ним зробити аби й краса була у дворі, й не стати порушником. Які є альтернативи  і скільки це коштуватиме, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор 

Заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак розповів журналістам наступне:

У нас немає одного підприємства, яке цим займається. У нас вивезенням гіллям та листям займаються ті, хто прибирають територію. Наприклад, якщо це є дороги, то у нас є “Муніципальна дорожня компанія”, яка обслуговує скверики. У нас там є КП “Благоустрій”. Парк Шевченка у нас є, відповідно є підприємство, яке утримує парк“.

Як зазначив посадовець, з прибудинкових територій вивозять листя або “Комфортний дім“, якщо ці будинки на їхньому балансі, або цим займаються самостійно ОСББ.

Якщо ж це приватний будинок, то варто листя закопувати у ями або можна замовити послуги у відповідних службах, зокрема у додатку OLX. Там ми знайшли 42 оголошення, щодо різних категорій сміття, проте, не всі утилізовують біовідходи.

Журналісти Інформатора зателефонували до трьох авторів оголошень, проте тільки один надав конкретну відповідь. 10 сміттєвих мішків з опалим листям заберуть за 700 грн, а якщо його більше, то і ціна відповідно вища.

Вивіз сміття

Оголошення про вивіз сміття

Читати також: На території Івано-Франківської громади висадять липи, сливи та акації: скільки це коштуватиме?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору