Сьогодні, 23 грудня у Надвірнянській бібліотеці для дітей та юнацтва відбулась благодійна акція, реконструкція Святої Вечері для внутрішньо переміщених осіб.
Розповідає Інформатор Івано-Франківськ.
Задля збереження та популяризації рецептів традиційних народних страв, які готують на Святвечір, провідним методистом з фольклорного жанру Уляною Пилип’юк, було проведено онлайн флешмоб під назвою “Готуємо Святу Вечерю”, в якому взяли участь працівники клубних закладів Надвірнянської ТГ.
Працівники клубних закладів готували по одній страві та презентували їх на Святій Вечері для вимушено переміщених осіб. Модераторка заходу Уляна Пилип’юк презентувала автентичну страву села Молодьків “Приймані гриби та нелупку у соровиці”.
Директорка Назавизівського клубу Оксана Колінковська продемонструвала вареники з квашеної капусти та оселедцю. Традиційну страву села Парище, пісний борщ “Коляда”, приготувала директорка Парищенського будинку культури Галина Савчук.
Пісні пампушки та пиріжки, які є традиційними у Гвозді приготувала директорка будинку культури — Катерина Іванюк. Директорка будинку культури у селі Лісна Тарновиця — Світлана Ців’юк приготувала страву “Шупеня”. Голубці з тертої бульби готувала директорка Молодківського будинку культури — Людмила Йосипенко.
Богдана Іванків
Читайте також: Богослужіння у храмах Надвірної: розклад на тиждень
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87