Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Грибна юшка на Святвечір: традиційна страва українського столу

Грибна юшка на Святвечір

В Україні Святвечір — це час глибоких традицій, родинного затишку та особливих смаків. Головною особливістю святкової вечері є дванадцять пісних страв, що символізують апостолів та багатство української культури. Одним із головних смаколиків цього вечора є грибна юшка. Інформатор ділиться з вами простим і водночас вишуканим рецептом цієї святкової страви.

Пише Інформатор Івано-Франківськ

Для приготування потрібно:

  • 150 г сушених білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • сіль, перець – до свого смаку;
  • зелена цибуля;
  • 100 г локшини.

Що ж перейдемо до приготування.

Білі гриби залийте водою та залиште на годину настоюватися. Згодом їх відцідіть, а рідину збережіть.

У каструлі розігрійте рослинну олію. Додайте подрібнену цибулю і моркву, перемішайте та пасеруйте на середньому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи. Подрібнені гриби киньте у каструлю та тушіть ще 30 хв. Згодом додайте сіль та перець.

До слова, гриби не люблять інших спецій, які перебивають або поглинають їх аромат.

Рідину після замочування грибів доведіть до кипіння, киньте туди овочі з грибами й варіть на повільному вогні 30 хв.

Опісля цього вимкніть вогонь та додайте зелену цибулю і накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, настоюватись. В окремій каструлі, у великій кількості киплячої води відваріть макарони.

Грибну юшку потрібно подавати гарячою, з невеликою кількістю макаронів або локшини, зі свіжою порцією зелені.

Інформатор вам бажає вдалих рецептів та веселих свят!

Читати також: Найкращі рецепти пампух на Різдво та ціна в Івано-Франківську

Головне фото взято з Shuba.life.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору