Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Салат із огірків і помідорів із йогуртовим соусом, зеленню та насінням | рецепт

Салат з огірків і помідорів – це найбільш класичне і повсякденне салатне поєднання продуктів на літньому столі. Він практично не набридає і до всього смакує добре.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться цікавою інтерпретацією звичного рецепту.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 2 середні огірки (можна злегка очистити «зеброю» для краси)
  • 3 стиглі помідори (краще різних кольорів – червоні, жовті, рожеві)
  • 2 ст. л. густого йогурту (або грецького)
  • 1 зубчик часнику (дрібно натерти)
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • жменя свіжої зелені (кріп, м’ята або базилік – за смаком)
  • 1 ст. л. насіння соняшника або гарбуза (підсмажити на сухій сковорідці)
  • сіль, чорний перець за смаком
  • оливкова олія – кілька крапель для завершення

Як приготувати:

  1. Нарізати огірки слайсами або півкільцями, помідори – часточками.
  2. Приготувати соус: змішати йогурт, часник, лимонний сік, сіль і трохи перцю.
  3. Викласти овочі у велику миску, полити соусом.
  4. Посипати зеленню та підсмаженим насінням.
  5. Збризнути кількома краплями оливкової олії для аромату.

Вийде свіже, кремове й хрустке поєднання: соковиті овочі + ніжний йогуртовий соус + горіховий присмак насіння.

Смачного!

До теми: Запечений болгарський перець з часником та зеленню | рецепт

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору