Салат з огірків і помідорів – це найбільш класичне і повсякденне салатне поєднання продуктів на літньому столі. Він практично не набридає і до всього смакує добре.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться цікавою інтерпретацією звичного рецепту.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 2 середні огірки (можна злегка очистити «зеброю» для краси)
- 3 стиглі помідори (краще різних кольорів – червоні, жовті, рожеві)
- 2 ст. л. густого йогурту (або грецького)
- 1 зубчик часнику (дрібно натерти)
- 1 ч. л. лимонного соку
- жменя свіжої зелені (кріп, м’ята або базилік – за смаком)
- 1 ст. л. насіння соняшника або гарбуза (підсмажити на сухій сковорідці)
- сіль, чорний перець за смаком
- оливкова олія – кілька крапель для завершення
Як приготувати:
- Нарізати огірки слайсами або півкільцями, помідори – часточками.
- Приготувати соус: змішати йогурт, часник, лимонний сік, сіль і трохи перцю.
- Викласти овочі у велику миску, полити соусом.
- Посипати зеленню та підсмаженим насінням.
- Збризнути кількома краплями оливкової олії для аромату.
Вийде свіже, кремове й хрустке поєднання: соковиті овочі + ніжний йогуртовий соус + горіховий присмак насіння.
Смачного!
До теми: Запечений болгарський перець з часником та зеленню | рецепт
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
